eSmart och Svenska Energigruppen fördjupar samarbetet

Våra företag har samarbetat sedan eSmart kom ut med sin tjänst för visualisering av energiförbrukningen i mitten av 2011. eSmart står för tekniken, medan Svenska Energigruppen ansvarar för databasdriften och själva visualiseringen.

Då nya tekniska utmaningar kräver mer tid av eSmart och dess medarbetare har vi nu kommit överens om att Svenska Energigruppen övertar kundansvaret. Med tanke på att utveckling av nya visualiseringstjänster ligger hos Svenska Energigruppen innebär den direkta kontakten med användarna bättre förutsättningar för fortsatt utveckling.

Samarbetet mellan eSmart och Svenska Energigruppen innebär följande:

eSmart står fortfarande för den tekniska supporten och utveckling av nya produkter medan Svenska Energigruppen övertar faktureringsansvaret och direkta kundkontakter. Vi hoppas att ni snart kommer upptäcka fördelarna genom att kunna påverka tjänsteinnehållet på annat sätt än vad som var möjligt tidigare.

Vi återkommer snart med kontaktinformation samt nyheter gällande nya funktioner.

Kommentarer inaktiverade för eSmart och Svenska Energigruppen fördjupar samarbetet

Hemmets okända energitjuvar

Så mycket kostar hemmets okända energitjuvar. Dagens Nyheter har gjort en bra sammanställning.

http://www.dn.se/ekonomi/hemmets-okanda-energitjuvar/

Kommentarer inaktiverade för Hemmets okända energitjuvar

eSmart levererar till Polen

eSmart har nyligen gått in i Polen vilket uppmärksammats i tidningen Evertiq. Ni som kan polska kan läsa nyheten via länken nedan.

http://evertiq.pl/news/13373

I artikeln berättas det om eSmarts första installationer i Polen och intresset där för både kostnader och miljön. Se även kund caset om Panlink.

Kommentarer inaktiverade för eSmart levererar till Polen

Nu med inbyggd GPRS

Sedan kunderna har börjat installera eSmarts visualisering utrustning blev det tydligt att vi har problem med internet. Eller kanske inte med internet men med möjligheten att ansluta vår utrustning till företagets LAN.  Det visade sig att företagets IT avdelning hade större makt än ekonomichef eller vd. Lösningen blev externa gprs modem. En otymplig och dyr lösning. Därför är det med stor glädje vill vi informera vara nuvarande och nya kunder om att vi nu kan leverera ePro med integrerad gprs. Inga extra sladdar eller krav på extra uttag. Installationen har blivit till en barnlek. Hör av er så berättar vi mer.

Kommentarer inaktiverade för Nu med inbyggd GPRS

Elnätsbolagen vill höja avgifterna

Svenska Dagbladet skriver en artikel angående att de svenska elnätsbolaget vill höja priserna. Ännu en anledning till att se över sin förbrukning redan idag och effektivisera sin förbrukning. Läs hela artikeln här

Kommentarer inaktiverade för Elnätsbolagen vill höja avgifterna

Svenska hushåll drar onödigt mycket el

En intressant artikel av Aftonbadet om vilken besparingspotential på elförbrukning som faktiskt finns hos svenska hushåll.

Läs hela artikeln

Kommentarer inaktiverade för Svenska hushåll drar onödigt mycket el

Skolor sänker energiförbrukningen med hjälp av eSmart

11 skolor i västsverige deltar just nu i tävlingen ”El-visa skolor”. Skolorna tävlar i att sänka sin energiförbrukning så mycket som möjligt. För att ge elever och personal möjlighet att följa förbrukningen har eSmarts lösning för visualisering av energiförbrukning installerats på dessa skolor.

Läs mer om tävlingen här

 

Kommentarer inaktiverade för Skolor sänker energiförbrukningen med hjälp av eSmart

Miljarder att spara på timavläsning av elmätare

Anders Kjellström skriver en intressant artikel om hur timavläsning kan hjälpa oss att spara el. Läs hela artikeln.

Kommentarer inaktiverade för Miljarder att spara på timavläsning av elmätare

Smarta elnät förbättrar tillgängligheten

Times skriver om hur elnätet i USA förbättras genom smart teknologi. Intressant! Läs hela artikeln.

Kommentarer inaktiverade för Smarta elnät förbättrar tillgängligheten

Riksdagen har beslutat om timmätning

Riksdagen har äntligen tagit beslutet att inför timavläsning för alla elkunder, vi har informerat regering och riksdag om IPSO-Alliance arbete med att skapa en världsstandard på elmätare och smarta hem.. För mig personligen känns det som en delseger då jag ”kämpat” i 10 år för timavläsning.

Läs mer

Kommentarer inaktiverade för Riksdagen har beslutat om timmätning